Monday, September 7, 2009

kisah bandar tasik selatan


hi semua,
ni firstime aku post ni haha

kisah pertama ni ialah pengalaman yg aku lalui beberapa hari lpas
ni brlaku kt stsen ktm,aku otw g pudu utk beli tiket bus,sewaktu prjalan pergi,keadaan tren penuh gile,
waktu itu mmg time org balik kje n nk rush g buka pose, so otw g pudu tu, aku dh menolong ada auntie n anak kecik die, aku tolong pimpin tgn anak auntie tu kluar dr tren, mungkin bnda tu bnda biase je kot kn haha
tp yg best nye, time otw balik dr pudu, aku tgh tunggu ktm kt stesen bndar tasik selatan, org rmai gile, tren full aje, aku pn lepak je la kn, dgr lagu kt phne aku, nk jadikn cerita, aku brdri d kwsn yg x da org dri, tp keliling aku stil ada org la,just tmpt aku dri tu kosong lh, n aku tgk sebelah aku ada mat indon n kiri aku pn same,tp xsure indon or myanmar or vietnam,
aku pn lepak je r kn mcm biasa, tibe2 aku dgr telefon brbunyi, owh rupenye phne mat indon sblh kiri aku brbunyi,
mamat tu ckp kuat mcm nk menunjuk die sorang je ada phne haha
tu aku x kesah r kn, haha tp yg best nye aku dpt tau yg mamat indon sblh aku ni die tgh ckp dgn mmb die gune phne,mmbr die tu just duk beberapa meter dr die haha pelikn ? haha aku pn wt bodo je r,
tren pn smpi, seperti biasa org start tolak menolak, aku biasa je sbb dh tau mmg kne tolak2 skit klo x mmg aku buka kt stesen r jwb nye,
tp yg pelik nye aku rase aku ditolak kekiri oleh mat indon sebelah knn aku, n yg mat indon sblh kiri aku tolak belah kanan so aku dh kne kepit tau
aku ingtkn biasa je tp utk jg2 aku pn letak tgn aku dgn 22 kocek aku,utk jg barang,n mmg sah dua2 ekor mta indon tu sempoi je pegang poket aku haha
bodoh sial die nk curi phne n wallet aku,aku tolak tgn mat indon tu,aku mcm trkejut, nk maki tp trpk bulan pose, so aku just usha palat je kt mamat indon tu,
n aku smpat masuk tren n mamat tu x masuk tren.
bile kt dlm tren, ada akak india ckp kt aku,"td ada org nk curi phne"n die cerita lg, kata die, mmg die dh perhatikan ada 5 org mat indon tu selalu kt ctu n dieorg mmg pickpokcet sejati kt ctu, sblum kes aku tuh, geng mat indon ni bru je lpas curi begduit seorg amoi yg brsame pakwe die,
yg menyedihkn akak india tu dh bgtau kt pakwe amoi tu tp pakwe amoi tu wt bodo je mcm x da ape2 yg brlaku,aku rase bodoh nye die, mungkin die takut sbb die sorang2 n die cine plak, takut x dpt backup klo gaduh nnti.x pe lh tu masalh die,
sambung balik pasal cite aku td, akak india tu sambung cite lg, die usha geng mat indon tu yg 5 org tu n yg geramnye, geng mat indon tu bleh tunjuk isyarat jari(seolah2 "jaga ko") korang pham kn?
aku rase gerams sbb x dpt nk tangkap geng mat indon tu,atau atleast aku buat kecoh agar mat indon tu sume takut lari
x pe next time klo aku kne lg aku kn buat

moral of the story
knp masyarakat bleh duk diam bile nmpk bnda tu brlaku,utk pengetahuan korang, bukan akak india tu je yg nmpk mat indon tu nk curi phne aku tp ada abg melayu n ada org lagi yg duk kt blkanag aku,tpn dieorg diam membisu,
takut ke?? ape tanggung jwb die sbgai org dewasa??atau org yg lebih tua dr aku yg sebangsa dgn aku??
aku just trpk, kite ni takut bile sorang2 brani bile rmai2
malah poyo bile rmai2
bak kata butterfingers"pabila sorang2 pengecut pemalu mcm sume org"
klo x mampu nk tangkap org jht tu atleast tegur atau jerit atau wt je bnda yg bleh mncegah dr bnda tu brlaku, x kn nk tunggu phne n wallet aku dh hilang bru nk jerit, org tu dh lari baru nk kjar??baru nmpk hero kot kalo mcm tu
harapan aku agar kite semua amik iktibar
ako tolong auntie time otw g pudu, n skrang akak india tolong aku n aku selamat dr dirompak.
thx allah.

3 comments:

jasrul said...

hahahahaha.....
cian mmbr ako yg sorg ni....
kat kl kot....
org bwat x tau jer la....
cbe kat triang....
dh mati dh mamat indon 2....
erm lg 1....
klu dh tau cam2....
mskkn tgn dln kocek mmg good effort la.....
ko pjk je indon 2 bro lps ni....
ble ko dh start...
mst ade yg backup....
x pn cll la ako....
hehehehehhe.....
nway.....
hati2 la yek....

supeeology said...

to jasrul haha tq soo much bro
haha mmg klo ada peluang kedua mmg x kn lepas peluang nye lh haha
tq

aquiel@qila said...

huu~
stakat ni xde lak ak kne g2...
nauzubillah..
mybe muke ak grg kot?bgus gk..hehehe~
newy,akk ak ad cite ri2...
kt 1 kaw indon kt sblh perumhn die-akk ak,
@dkt ampang..
ad prgaduhn besr kt c2..xclap ak dlm awl buln 12 ri2..
cm m'sia,kt indon pon ad bngsa2 dorg..
ad mslah2 dorg n of coz trbwk2 kt m'sia ble sme2 cr mkn kt cni..
akk ak ckp cite ni memg xkuar kt public...
bukn stakt gaduh jew...
smpai bunuh2!!
ad y kne smbelih idop2!!
budk2 kecik n pompuan jd mgsa...
xtau r bpe owg mati...
p memg sadis gle r..
owg indon jela y trlibt..sb 2 polis n press x heboh...
indon y duk area c2 memg gler r..akk ak used 2 gne jln area 2 utk smpai cept umh die,kre shrtcut r..p ri2 kne kaco..trus die ikot jln jauh nk smpai umh...
p kt mne2 pon ad indons ni...
memg slalu kne bjge2..esp pompuan..
tkot woo jd pompuan nih..
doa la byk2..mintk jauh..
=)